Welkom bij PreZero Belgium
Selecteer je locatie en taal Huidige locatie en taalopties
Andere locaties & talen
Selecteer je locatie en taal Huidige locatie en taalopties
Andere locaties & talen
Two Bluegreen flags with the company name PreZero on it, a big brickhouse en a blue sky in the background

PreZero-groep

Een toonaangevende aanbieder van milieudiensten

PreZero is internationaal aanbieder van milieudiensten, gespecialiseerd in afvalbeheer en recyclage. PreZero is de milieutechnische divisie van de Schwarz Group, die in Neckarsulm is gevestigd, en omvat tevens de retailbedrijven Kaufland en Lidl en Schwarz Produktion. De PreZero Group heeft op dit moment wereldwijd bijna 30.000 mensen in dienst op 475 locaties in Duitsland, Polen, Zweden, België, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Spanje, Portugal en de Verenigde Staten. In nauwe samenwerking met onze klanten brengen we economie en ecologie samen om hun bedrijf zodoende duurzaam en succesvol te laten groeien, met als hoofddoel het sluiten van de kringlopen.
Image with the logo of the four company of the Schwarz Group : Lidl, Kaufland, Schwarz Produktion and PreZero

PreZero als onderdeel van de Schwarz Group

Als onderdeel van de Schwarz Group hebben we de mogelijkheid gekregen om nieuwe kringlopen voor recyclage te ontwikkelen waarin het verbruik van natuurlijke hulpbronnen verder kan worden teruggedrongen. Gesteund door een van ‘s werelds grootste retailers zijn wij in staat om de gehele keten van grondstoffen onder de loep te nemen, van productie tot verkoop en van inzameling, sortering en recyclage tot hergebruik, en om unieke en innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Ons verhaal

Ook al is het verhaal van PreZero België nog niet zo oud, we hebben al tientallen jaren aan ervaring opgebouwd.

In 2009 werd het bedrijf opgericht als GreenCycle, ontstaan vanuit de afdeling afvalverwerkingslogistiek van de winkelketen Lidl. In 2018 werd het online platform PreZero.com gelanceerd, waarop klanten in realtime een offerte konden aanvragen voor de verwerking van recycleerbare materialen en afval uit een breed scala van materiaalfracties. Slechts een jaar later is de merknaam PreZero het vlaggenschip geworden van een groep bedrijven met duizenden werknemers in de afvalbeheer- en recyclagesector.

Daarnaast is het bedrijf internationaal bezig aan een opmars, wat in 2022 tot het ontstaan van PreZero België heeft geleid. Dit alles gedreven door ambitieuze zienswijzen.

Visie & waarden

Vooruitdenken voor een gezamenlijke toekomst

Als aanbieder van milieudiensten is PreZero vastbesloten om over de gehele waardeketen grondstoffen te behouden. Elke medewerker houdt vast aan hetzelfde idee: Dat minder afval en een schonere toekomst alleen wordt bereikt door middel van efficiënte en duurzame oplossingen. Onze normen en waarden als bedrijf zijn hierbij leidend. Ze vormen de grondslag voor onze besluiten en hoe we ons gedragen, en zijn van grote betekenis voor ons. Onze normen en waarden zijn bedoeld om mensen vertrouwen te geven, te motiveren en zich vertegenwoordigd te laten voelen door ons bedrijf.

Onze visie

Verder denken voor een duurzaam morgen

Onze missie

Met onze innovatieve milieudiensten sluiten we kringlopen en sparen we middelen.

Ons doel

Geen verspilling van grondstoffen over de gehele waardeketen

We zijn vastberaden om grondstoffen te behouden en de hoeveelheid afval die niet meer in de kringloop kan worden opgenomen, tot nul te reduceren. Vandaar de naam PreZero.

PreZero is voorloper in innovatie binnen de sector. Ons doel is om door middel van een efficiënt, gedigitaliseerd, gesloten-kringloopsysteem een schone toekomst te creëren waarin een gezonde leefomgeving is gewaarborgd en duurzaamheid een meerwaarde vormt.

PreZero closes the loops

Onze Waarden

Communication Supply Chain Act PreZero

Onze Supply Chain

Als internationaal afvalverwijderings- en recyclingbedrijf voldoen wij aan de allerhoogste sociale en milieunormen. Voor meer info betreffende onze inzet hiervoor, kunt u de onderstaande link volgen: